Den feminine dynamik

 

Selvom det feminine også kan være dynamisk og aktivt i verden, troede jeg indtil i morges alligevel at min egen aktive side, var maskulin,  resulterende i at jeg ikke har været særligt aktiv i et par år – da den handlende side, har været som udtøret for indre liv.

Jeg besøgte i morges et dynamisk feminint univers, som jeg har været i som engel, inden jorden, der var så dynamisk og samtidigt feminint.

Jeg ser nu hvordan så mange af vi feminine iværksættere sidder i denne gåen til og fra vores arbejde. Måske genkender du dette, måske slet ikke. Vi savner at noget at lave og senere vil vi så langt væk fra det som muligt. Vi elsker at arbejde og vi får faser med kvalme ved tanken. Energien er på toppen også er den væk.

Ja der er jo det at det feminine kan være all over the map. Som for eksempel i denne illustration. Hæ hæ:

1743490_747764771914998_711633780_n

 

Det er nu ikke kun vores emotioner jeg tænker på og egentlig heller ikke vores forskellige cykluser, ebbe -flod og den evige forandring som livet bringer i os. Så spændende at være feminin 🙂

I dag tænkte jeg nu mest på det, om vi som feminine kan have maskuline overbevisninger og mønstre der ikke passer til vores indre struktur overhovedet. Dermed kan vi kvæle vores livsglæde, i strukturer, logik, kasser og lineære arbejds metoder, som muligvis slet ikke stemmer overens med hvem vi er. Det kan være i det ydre, men også i vores indre tilgang til arbejdet.

Selvfølgelig mister vi da lysten til at arbejde!

Det feminine kan ikke længere ignoreres. Det vil frem i os, det vil høres!

Hvordan kan vi få det mere frem, så vi ikke mister os selv i korrekthed og logiske metoder, som vi måske ikke engang opdager, fordi de er så almindelige i vores samfund og i os – hele forståelsen af hvordan vi gør og er.

Ja altså for mig er medicinen gerne at danse!

Også sådan sådan billedligt talt. Livs energien i mig bevæger sig hele tiden i skønne mønstre – det skal den gives lov til ellers overtager den effektive maskuline programering gerne, hvor der er frygt for at slippe kontrol og lade livet flyde.

Den feminine energi jeg kender, ELSKER bevægelse. Gerne i kurver, bølger, og cirkler. Den elsker skønhed, eventyr, spontanitet og nydelse.

Den feminine kraft kvæles under for megen struktur, rækkefølge, ordentlighed, tillærte hør og bør. Dens sprog vil være frit, legende, levende frem for korrekt og opstillet.

Jeg tillader mig selv at være en glad tosse, hvis det skal tolkes sådan. Men det er slet ikke så tosset.

Når jeg danser kan forbipasserende sikkert få sig en god griner…men måske kan de også få glæde i frigørelsen i det. Who knows. Jeg vil ihvertfald ikke dræbe min livsglæde, i min egen stue, ud af frygt for andres meninger om det.

(Sært nok er det mere pinligt at blive afsløret i at bevæge sig i bølger end lineært med vægte, har jeg bemærket.)

Da et samba orkester med skønne afklædte damer i farver og fjer gæstede Fisketorvet i sidste uge, tilbage holdte jeg hulkende gråd af glæde.

Så smukt smukt smukt at se det feminine liv indtage de tørre, udpinte rammer af stål og glas, komformitet, lukkethed og selvcentrerethed. Fred være med disse ting. Men kontrasten var så rørende, så smuk og tydeligere end 1000 ord.

Det viste mig også hvor DYBT jeg elsker det indre liv. Og at for mig er frihed, liv, skønhed og eventyr = dyb kærlighed og glæde.

Da jeg var yngre blev det levet mere ud i det ydre. Nu er det der også i det indre og det er et ønske der er gået i opfyldelse. Faktisk mest i det indre, da jeg endelig har accepteret at jeg har behov for mange timers alenetid, for at være med alt det der sker, når jeg folder min indre struktur helt ud i verden.

 

Tit er vi en kombination af meget feminine og dynamiske ! Vi tolker det måske som, at vi er maskuline på den der stærke fighter, strukturerede måde, hvor vi kan holde os trygge fra udefrakommende domme eller angreb og altid har kunnet manurere i en heftig, krævende verden. Vi holder vores sti så meget vi magter ren og fejlfri og sårbarheden beskyttet. Men hvad der sker der egentlig når det utæmmede liv bryder igennem?

For mig sker der uforudsigelig, eventyrlig livsglæde, mening, power, skaber kraft, men på en mindre forcefull og bestemt manér. Det bliver åbent og legende og lettere at grine af. Livet i sig selv fjerner frygten for at blive udstødt, da den opfylder mig med en allerede opfyldt profeti om livsfylde og mening. Fra det sted kan en evt. hånlighed ses på med åben interesse :).

Se nu på de to billeder herunder. Begge indeholder skønhed. Men hvad nu hvis du forsøger at være det ene og egentlig er som det andet billede inden i? Det giver både forvirring i den energi vi sender ud og vi er ulykkelige, fordi vi selvfølgelig(måske uden at kende årsagen) mærker dyb længsel efter vores hjem-landskab

 

imgres-1             images-2

Hvad kan vi feminine dynamikere (og andre) kvæles af ?:

  • Skulle yde før vi kan nyde – vi skal hele tiden NYDE, inden vi foretager os noget og i mens. Læs evt. mere herom hos Mama Gena
  • At side stille for meget og for længe ad gangen
  • At gøre ting i en logisk rækkefølge – måske lever vi friere ved at gøre flere ting på en gang, lidt det ene og lidt det andet eller bare følger lysten.
  • Struktur og kasser. Lineær tænkning
  • At arbejde med målet for øje, uden at nyde hvert sekund, selvom det kan være hårdt nogle gange
  • Gentagelser
  • Prøve at være noget for andre, før vi er den vi skal være for os selv. Så tilbyder vi måske et tomt eller forvirrende produkt
  • At undgå at fylde os selv op inden vi går i gang(frisk luft, nydelse, behag, skønhed omkring hvor vi sidder/står/danser)
  • Linda Skovgaard fra feminint akademi har masser at sige om dette og lever det! Jeg kan varmt anbefale samtlige af hendes kurser.

 

Hvad der kan glæde:

F.eks danse-oprydning-opvask i en skøn blanding, danse healing, klæde sig efter sit humør i farver og stof, rå mad med farver, gå ture i naturen, forbinde sig med sit hjem univers og lade det leve/ånde gennem én, accept af lysten til forskellige motions former der ikke er sat i fast system, raw-chokolade(mums), vælge efter hvad man har lyst til og derefter komme det ind i form.

Der er så mange muligheder.

 

Dette indlæg indeholder ingen kritik af det maskuline – ELSKER det også. Det er blot strø tanker fra en rejse i at forstå sit ophav bedre og det man bruger til at holde det nede.

Hvis du har lyst til at udforske det feminine i dig eller dig hjem univers mere, så holder jeg en lille gruppe snart

Læs mere her:

http://nytidnytliv.dk/manifestering-af-det-feminine-i-dig/